tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ratsastusta uudella tallilla

kuviaa 084

Ensimmäinen kunnon ratsastuskerta uudella tallilla, uudella kentällä. Aloitettiin tämän päivän treenit ihan normaalisti, laitoin ponille varusteet päälle ja lähdettiin kävelemään kohti kenttää. Kentän ihan vieressä on heppojen laitumia, niin poni olisi koko ajan halunnut keskittyä toisiin heppakavereihin. Olin kuitenkin napakka tänään ja pidin ponin tiukasti kestittyneenä työntekoon.

Maistro oli tosi hupsu, poni yritti (ja onnistuikin aika hyvin) hirnahtelemaan jopa ravissa ja laukassa muille heppakavereille. Maistro kuulostaa ihan joltain neidiltä, kun sillä on niin kirkas ja kimeä hirnahdus. Paitsi silloin kun se hörisee möreällä äänellä.

Aloitin heti normaalisti alkukäyntien jälkeen kokoamaan ponia sekä taivuttelemaan huolellisesti molempiin suuntiin. Pidettiin tänään koulupainoitteinen kevyt estetunti; käveltiin paljon, ravailtiin paljon, laukkailtiin vähän ja hypättiin vähän.

Ratsastuskuvat © Sara
kuviaa 081 kuviaa 125 kuviaa 210 kuviaa 133 kuviaa 176 kuviaa 178 kuviaa 182 kuviaa 199 kuviaa 183 kuviaa 168 kuviaa 284 kuviaa 289
Tuli kuuma, niin piti vähän vähentää vaatetusta :D
kuviaa 279 kuviaa 305 kuviaa 326 kuviaa 331

kuviaa 418
Masa ja Masan uusi tyttöystävä :D 

Ruunapojat pääsivät hetkeksi toiselle laitumelle tammojen kanssa, koitettiin tuleeko toimeen keskenään. Ne tulivat oikein hyvin toimeen, molemmat ponit sai tyttöystävät. Tuossa ylemmässä kuvassa on vaaleanruskea Masa tummanruskean tyttökaverin kanssa. Padilla puolestaan musta heppa tyttökaverina (musta&valkoinen), mutta niistä en saanut napattua kuvaa. 

Hetken aikaa kun ponit olivat tuolla toisella laitumella, järjesteltiin vielä vähän paikkoja ja käytiin syömässä eväitä. Käytiin sitten hakemassa ponit takaisin omalle laitumelleen, syötettiin niille vähän valkosipulia. Ötökät on syöneet Masalle ikäviä haavoja ryntäisiin ja haarojen väliin, eikä ötökkämyrkky tunnu oikein auttavan. Joku keksikin kertoa tervasta, sitä voisi koittaa joku päivä, mutta Porcivet -juttu ei oikein napannut. 
kuviaa 348kuviaa 394 kuviaa 373 kuviaa 377 kuviaa 380


54 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ratsastat taitavasti et esimerkiksi jää hevosen suuhun roikkumaan! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja kiva postaus! <3 ja kypärä näyttää hyvältä! ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Menettepäs te taas hienosti!:) Itse olen joskus kokeillut tervaa ja se oli tosi sotkevaa ainetta! :D

  VastaaPoista
 4. Kivannnäköset estetarvikkeet tuolla!:)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihania kuvia taas ♡ Hienosti menette ;) Maistrolla on hieman kookkaampi tyttöystävä :D

  VastaaPoista
 6. Tosi hienolta näyttää teiän meno! Kuvat oli hyvällä tavalla erilaisia kun yleensä:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha uusi talli, uusi kenttä saattaa vaikuttaa ;D Kiitoksia! ♥

   Poista
 7. miten maistrola on vielä noin paljon talvikarvaa meidän tallilla on jo kaikki hepat kesäkarvassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistrolla on talvisin kunnolla karvaa, että pärjää pihatossa. Kyllä se on nyt jo alkanut vaihtamaan kesäkarvalle :D :)

   Poista
 8. Toi porcivetti haisee aivan järkyttävältä mutta on ainakin meillä ainut mikä toimii kunnolla. Dr. repelikin toimii kuulema ihan kiitettävästi. Terva tosiaan on vähän sotkuisempaa eikä se mielestäni pidä kaikkia öttiäisiä poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en kyllä tykkää noista hiveen haisevista ötömyrkyistä, täytyy yrittää keksiä jotain.

   Poista
 9. Tosi hienosti meette, kuvat oli taas niin ihania! ❤

  VastaaPoista
 10. teetkö ikinä mitään muutaku meet kenttää ympäri jokasessa askel lajissa ja pari ympyrää ? monissa postauksissa sanot että menet esim väistöjä mutta niistä ei kuitenkaan ole materiaalia ? kenties valehtelet ja eipä se kenttää ympäri meneminen hyödytä ponias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon samaa miettiny, lisäks hyppäätte (sinä ja sara) tosi usein ottaen huomioon että esim Maistro alkaa olemaan melko vanha ja mitä joskus teiltä on kysytty niin ette jalkoja mitenkään erityisemmin hoida edes. Mutta meet kyllä tosi hyvin Maistrolla! :) Käytkö muuten valmennuksissa? Sulla on nimittäin tosi nätti istunta.

   Poista
  2. Ylempi anonyymi: Mietin pitkään julkaisenko tän sun kommentin vai laitanko roskakoriin suoraan, mutta päätimpä nyt julkaista ja vastata. Kyllä me tehdään Maistron kanssa "muutakin kuin kenttää ympäri", tehdään joka ratsastuskerralla ympyröitä ja voltteja sekä erilaisia suunnanmuutoksia. Treenataan usein myös väistöjä, laukanvaihtoja ja alkeellisia laukkapiruetteja. Kyllä me tehdään paljon muitakin ratsastustehtäviä ja sen sellasta, ihan miten mua milloinki huvittaa :)

   Mä en valehtele mun blogissa, ei kuulu mun tapoihin. Miksi mä valehtelisin yhtään mitään? Ja mitä se sulle kuuluisikaan, jos me vaikka mentäisiin ihan pelkästään uraa pitkin kokonainen tunti putkeen, ei sen pitäisi kuulua sulle mitenkään. Sama se kun yksi anonyymi kerran valitti ettei me kehitytä yhtään Maistron kanssa, mihin meidän tarttisi kehittyä? " eipä se kenttää ympäri meneminen hyödytä ponias " Miks minkään tarttis hyödyttää mun omaa ponia? :D Oonkin jo monta kertaa sanonut, ettei teidän anonyymien tarvitse huolehtia mun ponista, sen liikutuksista yms. mistään muista asioista, mä huolehdin ihan itse, kiitos vain huomaavaisuudestanne. On mulla materiaalia: kuvia ja videoita just esim. väistöistä, laukanvaihdoista ja alkeellisista laukkapirueteista. Pahoittelut, jos olet saanut tuollaisen vääränlaisen kuvan. Ei ollut tarkoitus vastata mitenkään ilkeästi. Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi :)

   Alempi anonyymi: Hypätään Saran kanssa 1-2 kertaa viikossa, joskus enemmän, joskus vähemmän. Ei se kuulu teille, vaikka hyppäisinkin jokaikinen päivä mun omalla ponilla. Mä saan tehdä just niin kun haluun, eikä se kuulu anonyymeille pätkän vertaa. Meillä on Saran kanssa molemmilla omat ponit, ei teidän anonyymien tarvitse huolehtia meidän omista poneista. Myöskään meidän tavat hoitaa hevosen jalkoja ei pitäisi kuulua teille. " ette jalkoja mitenkään erityisemmin hoida edes " Vedellä kylmäys ja linimentit on meidän ja monen muun ihan normaali tapa hoitaa jalkoja.

   Käyn valmennuksissa harvoin, ratsastan yleensä itsenäisesti sekä sileän että esteet. Sara on kyllä lähes jokaisella ratsastuskerralla katsomassa ja "valvovana silmänä". Kiva jos tykkäät, itse en oo vieläkään tyytyväinen, tottakai omasta löytää aina parannettavaa. :)

   Poista
  3. Sori ku puutun tähän, mut en tajuu teitä anonyymejä ketkä tulee antamaan vaa kritiikkiä. Eiks teillä oikeesti oo mitää muuta tekemistä ku tulla nimettömänä valittamaan?! Ei oo pokkaa valittaa muutaku nimettömänä ettei vaa kukaan saa tietää keitä te ootte :D naurettavaa tollanen.. Ja toiseks se on varmaan Tiian ja Saran oma asia miten ja kuin usein ne heidän omia ponejaan liikuttaa. Tiiaki omistanu Maistron jo vuosia, ehkä hän ite tietää mitä Maistro kestää ja mitä ei. Monella yli 20 vuotiaillakin hevosilla hypätään vielä. Itseasiassa tiedän hevosen joka on tällähetkellä 31 vuotias ja vielä pari kesää sitten sen kanssa hypättiin aika isojakin esteitä koska se oli silloin todella hyvässä kunnossa ja on edelleen. Enää sillä ei kyllä hypätä muutakuin pieniä ristikoita todella harvoin mielenvirkistykseksi sillä se hevonen rakastaa hyppäämistä ylikaiken. Kaikki hevoset ja ponit ovat omia yksilöitä ja erilaisia. Jotkut kestää hyppäämistä enemmän, toiset taas vähemmän. Ja sitäpaitsi kuvistakin huomaa että maistro nauttii hyppäämisestä niin miksi pitäis kieltää ponilta se mistä se eniten nauttii? Ja siitä vielä sen verran että melkeen jokaisessa postauksessa on mainittu että jalat on kylmätty estetreenin jälkeen ymsyms niin mitenniin jalkoja ei hoideta? Taitaa vaan olla anonyymit kateellisia kun tiialla menee maistron kanssa niin hyvin ;)

   Ja tiia, meet Maistrolla tosi hyvin! Jatkakaa samaan malliin:) sulla on ihana poni ja tykkään seurata teijän menoa niin blogista kuin instagramistakin :) ps. Ei kannata välittää noista anonyymeistä, niillä ei taida olla muuta tekemistä kun valittaa nimettömänä..

   Poista
  4. Sepä se onkin, mutta kun nämä anonyymit eivät edes anna kritiikkiä, vaan suoraan esittävät asiansa tahallaan ilkeästi. Jep ponit on vielä ikäisekseen todella hyvässä kunnossa (Maistro 18v, Padi 14v), ja todellakin kaikki hevoset on erilaisia yksilöitä. Kiitos paljon ihanasta kommentista ♥ :)

   Poista
  5. Piti nyt myös tulla tähän vielä vähän sanomaan kun tuo ylin ano sanoi ettei ole materiaalia väistöistä yms ja että sen takia muka valehtelisit, tuliko kenties mieleen että kuvat kertovat vain sen mitä juuri sillä kyseisellä sekuntilla on tapahtunut, et voi tietää mitä on vaikkapa tapahtunut minuutti sen jälkeen. Aina kaikesta ei edes saa julkaisukelpoista materiaalia, se ei silti tarkoita ettei tätä kyseistä juttua olisi sitten muka tehty ollenkaan ;) tsemppiä vaan tiia, meette maistron kanssa tosi hyvin :)♥

   Poista
  6. Voi kiitos kivasta ja asiallisesta kommentista Hanna :)♥

   Poista
 11. Aivan superkiva, hyvänmielen postaus! <3 kuvat on aivan ihanan kesäisiä, tuli tosi hyvä mieli näitä katsoessa! :,) ootte aivan huippu pari masan kanssa, turkoosi sopii teille tosi hyvin! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, sellainen ihana päivä oli tänään ♥ Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista ♥ :)

   Poista
 12. Ihania ja hyvä laatusia kuvia taas postaus täynnä :) toi uuden tallin kenttä näyttää tosi kivalta ja ihanat puomit siltä ainakin löytyy ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos superisti ihanasta kommentista, tuolla on muutama tosi kiva puomi :)♥

   Poista
 13. Miks ootte taas vaihtanu tallia ? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että Maistro ja Padi pääsee laiduntamaan. Perjaatteessa tämä(kään) asiahan ei tänne eikä ylipäätänsä nettiin kuulu, mutta voin nyt kertoa (kuten postauksissakin oon kertonut), että vaihdoimme tallia, jotta meidän ponit pääsevät laitumelle. :)

   Poista
 14. Ompa kivat estekalustot! Ihan superkiva postaus taas. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans ♥ Kiitos taas kivasta kommentista sulle! :)

   Poista
 15. Kivan näköistä menoa, mutta ratsastatko Maistroa koskaan eteen-alas muodossa? kaikissa postauksissa näyttäisi, että poni menee kaula lyhyenä luotiviivan takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Maistro ei mene luotiviivan takana, vaan ihan kivasti kuolaimella. Lyhyeen korkeaan muotoon kyllä pyrin ratsastamaan ja sellaisista kuvista tykkään. Ratsastan yleensä aina eteen-alas sekä alkuverryttelyssä että loppuverryttelyssä. Varsinkin loppuverryttelyssä annan ponin kunnolla venyttää kaulaansa pitkälle alas ja loppukäynnit kävellään aina täysin pitkillä ohjilla. En laita sellaisia kuvia blogiin, tai todella harvoin, sen takia semmoisia harvemmin näkyy täällä :)

   Poista
 16. Minkälainen talli toi on ja missä päin? :) ja meettekö syksyllä takas sinne edelliselle vai jäätkö tonne pysyvästi? Ja koska tulee taas postaus aloin vasta seurailemaan sun blogia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kerro tallin nimeä / sijaintia / hintoja, enkä mitään muutakaan nettiin, mitä en näe itse tarpeelliseks. Uusia postauksia tulee lähes päivittäin, ei ihan joka päivä mutta melkein. Ainakin huomenna ois luvassa uutta postausta :)♥

   Poista
 17. Kuinka vanha maistro on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masa on 18v, ikäisekseen vielä erittäin hyvässä kunnossa ja täydessä tehossa, varmasti vielä monta vuotta :)♥

   Poista
 18. Upeita kuvia, ihanat te :)! Ratsastat tosi hyvin, miks ihmiset tulevat tänne valittamaan? Eikös se ole sun oma asia mitä teet ponisi kanssa milloin ja miten, turha nimettömänä tulla valittamaan, kuvista huomaa Masan nauttivan hyppäämisestä. Menette upeasti Tiia :) Turha anonyymien on valittaa kun selvästi Maistrolla ja sulla menee hyvin. Oli pakko itsekin puuttua asiaan kun niin otti päähän tollaset kommentit! Jatkakaa samaan malliin Tiia, tehkää just niinkin haluatte ja hyppää milloin haluat :))❤ (kirjoitus virheitä löytyy, mun kommentista siis :D)

  VastaaPoista
 19. Upeita kuvia, ihanat te :)! Ratsastat tosi hyvin, miks ihmiset tulevat tänne valittamaan? Eikös se ole sun oma asia mitä teet ponisi kanssa milloin ja miten, turha nimettömänä tulla valittamaan, kuvista huomaa Masan nauttivan hyppäämisestä. Menette upeasti Tiia :) Turha anonyymien on valittaa kun selvästi Maistrolla ja sulla menee hyvin. Oli pakko itsekin puuttua asiaan kun niin otti päähän tollaset kommentit! Jatkakaa samaan malliin Tiia, tehkää just niinkin haluatte ja hyppää milloin haluat :))❤ (kirjoitus virheitä löytyy, mun kommentista siis :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon sulle ihanasta kommentista!! :)♥

   Poista
 20. Teidän menoa on kyllä superkiva seurata! Aina postauksissa on niin kivoja kuvia ja tässäkin postauksessa ihanan kesäisiä :) oot kyllä tosi hyvä ratsastamaan kerta ilman valmennuksia pärjäätte kisoissa tosi hyvin ja koulukin menee teitä kyllä hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan käyty Maistron kanssa tasan kerran yhdellä estevalmennuksella :D Ollaanhan me käyty jollain leireillä, mutta niitä en silleen laske mukaan valmennuksiin, tai ne on mun mielestä enemmän sellasia tunteja vaan. Mut kiitos tosi paljon ihanasta kommentista sulle ♥

   Poista
 21. ihmisten tarvisi muistaa että blogissa näkyy vain osa totuutta! Ei se tarkota sitä että jos blogiin tulee pääasiassa hyppykuvia etteikö tiia menisi sileällä ollenkaan! Tosi kiva blogi ja muutenkin osaat ratsastaa tosi nätisti :)

  VastaaPoista
 22. Ihana postaus ja kivoja kesäisiä kuvia<3 Teidän menoa on kyllä todella kiva seurata :) Ootte ihana pari<3

  VastaaPoista
 23. Ratsastat tosi hyvin!:D♥ Ja ihana Maistro!:)♥♡ Mä käytän mun hevosella sitä Dr.Repeliä.:D Hyvin toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista :)♥ ♡ Oon kuullut vaan, että se haisee kamalalle :D

   Poista

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.