maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesäkuun ensimmäinen

kuviaa 003

Kesäkuun ensimmäinen päivä vietetty tallilla taas. Heti ensimmäisenä lähdettiin katsomaan ponien laidun, siellä ne seisoskelivat ja katsoivat kun me käveltiin laitumelle. Eilen tuolla ei ollut juuri yhtään ötököitä, mutta tänään ötököitä oli todella paljon. Hyttysiä, mäkäräisiä ja polttiaisia kiusaamassa poneja. Kesän ikävin asia: ötökät. Noh, ei auta muuta kun laittaa ötökkämyrkkyä ja laittaa poneille ötökkäloimet ja -huput.

Käytiin tänään näyttämässä poneille kenttä, talutettiin poneja hetki kentällä ja kokeiltiin vähän agilityjuttuja. Päästettiin ponit irti vähän juoksentelemaan kentälle ja otettiin kuvia. Laitettiin sitten poneille satulat selkään ja suitset päähän, lähdettiin vähän tutkimaan maastoja. Käytiin tänään jo Maistron kanssa kahlaamassa järvessäkin! Toi on mun mielestä niin hyvä, kun ihan kävelymatkan päässä on järvi. Sinne me sitten mennään kunnolla uimaan, kunhan vaan vesi vähän lämpiää :)


kuviaa 025
11334362_1016888274988611
kuviaa 095 PicMonkey Collage-2fdgfd kuviaa 058 kuviaa 043 kuviaa 063 kuviaa 065 kuviaa 021 kuviaa 110 kuviaa 089

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus :3

  VastaaPoista
 2. Onko nyt uudella talli paikalla ollenkaan tallia, esim. siltä varalta, että tulee ukkos myrskyjä? :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu, kyllä ne pääsee suojaan jos tulee esim. ukkosmyrsky :) Kiva että tykkäät ♥

   Poista
 3. Ötökkäongelma kannattaa yrittää hoitaa jotenkin muuten kuin loimella ja hupulla, jos mahdollista. Hevonen on paljon onnellisempi ihan nakuna. Esimerkiksi tervaamalla voi suojata hevosen "kriittiset" paikat ötököiltä vaikka ei ehkä siistein vaihtoehto olekaan. Hikinen hevonen houkuttelee ötököitä enemmän kuin hietön, mutta kurakerros suojaa ötököiltä. Tavalliset hyönteismyrkyt ovat ihan turhia, ne huuhtoutuvat tai haihtuvat heti pois.

  Porcivet on melko hyvä torjumaan ötököitä, mutta on melko kallista eikä hirvittävän riittävää. Hevonen pystyy kuitenkin hännällään huitomaan pois suurimman osan, joten tärkeintä on suojata haaroväli, sekä ryntäät joista ötökät yleensä syövät eniten. Hevosesta myös huomaa nopeasti häiritsevätkö ötökät sitä: jos se on rauhallinen, syö ja lepää niin tällöin ötökät häiritsevät vain omistajaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä ja asiallisesta kommentista! Täytyykin testata :)

   Poista

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.