lauantai 20. kesäkuuta 2015

Jatilan esteleiri 2015


Viikko on vierähtänyt hurjan nopeasti ja nyt on leiripostauksen aika! Oltiin esteleirillä Maistron kanssa 15.6 - 19.6.2015 Mäntsälässä, Jatilan tallilla. Lähdettiin Mäntsälään jo perjantai-iltana 12.6, vaikka varsinainen leiri tosiaan alkoi vasta maanantaina, suurin osa leiriläisistä tuli sunnuntai-iltana. Ratsastuksenohjaajana meidän leirillä oli Sara Savolainen, joka piti kaikki tunnit, paitsi perjantain. Leirillä oli poikkeuksellisen paljon leiriläisiä, mutta ei annettu sen häiritä menoa. Olin leirillä kaverini Millan kanssa :)


Perjantai 12.6.2015

Perjantaina pakkasin kaikki tavarat kyytiin (perjantaina julkaisin edellisen postauksen mitä otan mukaan leirille). Sen edellisen postauksen ansioista sain kaiken tarpeellisen pakattua, eikä multa unohtunut mitään. Käytiin vielä silloin perjantaina aamupäivällä tallilla ja päästettiin ponit irti hetkeksi kentälle. Poneilla oli tosi rento liikutus perjantaina, en edes ottanut kameraa mukaa, joten ei ole kuvia. Sitten ruvettiinkin jo laittelemaan kaikki lähtökuntoon, otettiin poni traikkuun ja lähdettiin ajelemaan kohti Mäntsälää. Maistro pääsi yhdelle laidunlohkolle leirin ajaksi, siellä oli aika vähän syötävää, mutta kelpasi ponille kyllä ihan hyvin. Kun tultiin niin myöhään, niin ei juuri keritty muuta tekemään. Käytiin iltapalalla Millan kanssa ja leviteltiin tavarat huoneeseen, ei mitään kovin ihmeellistä :D

PicMonkey Collage-6h9Lauantai 13.6.2015

Lauantaiaamuna kävin katsomassa miten poni on laitumella pärjännyt, ihan tyytyväiseltä se siellä näytti. Milla oli varannutt muutaman ylimääräisen ratsastustunnin ja ratsasti Seralla ja Roopella, minä otin kuvia. Maistron kanssa käytiin vain taluttaen katsomassa paikkoja, muuten poni saikin olla vain viettää vapaapäivää laitumella. 

10983173_937970546246268_3921255817393035255_o
Milla & Shayera ox "Sera"

11406751_937969346246388_7333189527301502907_o
Milla & Rot'Amour "Roope"
PicMonkey Collage-5hd
Nähtiin meidän huoneen ikkunasta ponin laitumelle, Maistro takapihalla :DSunnuntai 14.6.2015

Sununtaina Maistrolla oli taas vapaapäivä, kävin katsomassa ponia laitumella ja siellä se oli tyytyväisenä. Maistro osaa kyllä ottaa tosi rennosti uusissa paikoissa, sain muutaman kuvankin, kun Maistro lepäsi laitumella. Suurin osa leiriläisistä tuli sunnuntai-iltana, silloin jaettiin hoitohevoset, meidät jaettiin tasoryhmiin ja kerrottiin hieman leiriohjelmasta. Me saatiin Millan kanssa Maistron lisäksi sellanen pieni minishettisruuna Jatilan Houdin eli tutummin "Houdin" hoidettavaksi, semmonen suunnilleen 80cm korkuinen pullapallero.

PicMonkey Collage-5fa
Maistro ottaa rennosti :)
11355393_1027977093879781_1243498500_n
IMG_3554
Hartsu, Houdinin tarhakaveriPicMonkey Collage-houdin
Meidän leirihoitsu minishettisruuna HoudinMaanantai 15.6.2015

Leirin viiteen jokapäiväiseen ohjelmaan kuului kaksi ratsastustuntia. Maanantaina meillä oli yks koulutunti ja yks puomitunti, jotka menin molemmat Maistrolla, kun en vielä kunnolla tiennyt tuntihevosia. Aamupäivällä koulutunnilla keskityttiin suoriin linjoihin, tultiin käynnissä ja ravissa keskihalkaisija eli rata pituussuuntaan leikkaa. Maistro oli ensimmäisenä päivänä, varsinkin tuolla ensimmäisellä tunnilla, todella jännittynyt maneesista ja uusista asioista. Katsomon pääty oli hurjan pelottava, mulla oli täysi työ saada poni kulkemaan katsomon ohi, kun ponin mielestä siellä oli jotain muka-niin-pelottavaa. Poni yritti juosta mun sisäpohjetta karkuun, ei ois millään poni halunnut mennä sinne katsomon päätyyn.

Toisella puolella maneesia poni liikkui tosi kivasti ja ilman mitään ongelmia. Aina kun lähestyttiin katsomon päätyä, niin poni jännittyi koko kropastaan ja musta tuntui, ettei mitkään avut auta mitenkään. Jäin hetkeksi isolle pääty ympyrälle ravailemaan ponin kanssa ja koitin saada ponia ratsastettua rennoksi. Pikkuhiljaa poni alkoi rentoutumaan, mutta vain vähäsen. Poni sai aina kiitosta, kun suostui menemään aina vähän paremmin katsomon ohi. Opettaja sanoi Maistron taipuvan ihan kivasti, mutta olisi vielä parempi, jos saisin ponin taipumaan enemmän myös rungosta. Sisäpohje pitää saada kunnolla läpi, jotta poni voi käyttää koko kroppaansa taipumiseen.

Iltapäivällä puomitunnilla meillä oli aluksi ravipuomit, joihin tuli muutama raviaskel väliin. Maistro oli vieläkin jotenkin järkyttynyt maneesin katsomon päädystä, treenattiin taas paljon ympyröitä siellä pelottavassa päädyssä. Ensimmäisillä kerroilla poni tuli vähän hitaasti ravipuomeille ja vielä vähän epäröi ennen puomeja. Seuraavilla kerroilla ratsasti juuri ennen puomeja vähän aktiivisemmalla temmolla eteen ja poni tuli vähän paremmin puomit. Puomeilla pitäisi säilyttää tasainen tempo koko matkan ajan, siihen piti kiinnittää erityistä huomiota. Tultiin puomeja myös laukassa, laukkaväleillä. 


PicMonkey Collage-hnm4
Maistro poseeraa :D Snapchat: tiiatilda
IMG_3024
Pikkuponi pomppaa
Tiistai 16.6.2015


Tiistaina oli yksi koulu/puomitunti ja yks estetunti, ensimmäisen tunnin menin Bellalla ja estetunnin Maistrolla. Koulupuomitunnilla meillä oli muutamat puomit, mistä näkyy osa alla olevassa kuvassa. Yhdet ravipuomit ympyrällä ja yhdet laukkapuomit toisella pitkällä sivulla, sekä yksi puomi toisessa päädyssä ympyrällä. Bella on energinen pikkuponitamma, sillä riittää virtaa tosi paljon. Bella oli kyllä tosi kiva ratsastaa, sillä on kivat askeleet.

Iltapäivän estetunnilla tultiin muutaman esteen sarjoja ja ne meni ihan ok. Maistro meni ihan hyvin, vaikka välillä tuli turhan pohjaan, lähelle estettä. Maistrolle tekisi kuulemma hyvää kaikki jumppasarjat, okserit, trippelit ja sarjaesteet, eli niitä tullaan nyt treenaamaan erityisesti kotitreeneissä. 

11638666_885737484844953_86589624_o
IMG_3229 IMG_3238 IMG_3239 IMG_3268
Milla & Pepe ja minä & Maistro


Keskiviikko 17.6.2015

Keskiviikkona meillä oli maastotunti, jonka menin Bellalla ja erikoisestetunti, jonka menin Maistrolla. Itse maastosta ei ole kuvia, mutta nappasin muutaman kuvan ennen kuin lähdettiin maastoon ja Milla otti selästä kuvan että mekin näytään. Erikoisestetunnilla esteinä olivat se aina yhtä pelottava hurja vesimatto, muuri, kapea este vihreillä kasveilla sekä Las Vegas -kyltillä, portti ja toinen vähän erilainen muuri. Aloitettiin vesimatosta. Ensimmäisillä kerroilla este oli ehkä 30cm pieni pysty, todella pieni este. Maistro tuli sen todella hienosti ensimmäisellä kerralla yli!! Olin tosi tyytyväinen vaikken itse ihan täydellisesti hyppyihin mukaan päässyt, este kun on ponin mielestä niin hurja, sille tuli vähän ihmeellisiä pomppuja. 

Sitten kun estettä vähän korotettiin suunnilleen 50cm pystyksi, niin esteen ohitushan sieltä napsahti. Yritettiin uudestaan, mutta sama juttu ja samalta puolelta ohi. Este laitettiin toiselta puolelta maahan ja sitten poni pystyi hypätä sen yli, hupsu poni. Kaikki muut esteet Maistro hyppäs hyvin, muurin, portin ja kapean esteen. Meillä ei kotitallilla oikeaa vesimattoa ole, vaikka sellaisen kovasti haluaisin. 

PicMonkey Collage-jhf5
Bella Tino " Bella " welsh-risteytysponitamma
IMG_3704 IMG_3710 IMG_3729 IMG_3586 11638440_885735654845136_1083783296_o IMG_3753 11543185_885735858178449_463730960_o
Tästä esteestä muistaakseni juostiin ohi kerran, hurja erilainen muurieste.


Torstai 18.6.2015

Torstaina meillä oli koulutunti, jonka menin Pepellä. Pepper eli tutummin "Pepe" on hauska, kiltti ja kiva puoliveriruuna. Pepe osaa mennä tosi kivasti koulua ja mun mielestä meni ihan hyvin. Kuvia mulla ei tunnista ole, kun kukaan ei kai kuvannut. Rataestetunnin menin Maistrolla, mentiin pientä rataa, se meni muistaakseni ihan ok, vaikka välillä tuli tosi pohjaan esteillä. Maistrolla on tapana ottaa mieluummin se yksi ylimääräinen varmistusaskel, kuin hypätä kaukaa. Siihen juuri auttaisi kaikenlaiset sarjaestejumpat ja okserit, niitä ruvetaankin taas treenailemaan kunhan kotiudutaan.

IMG_3439
Francoa nauratti :D IMG_3387
Jatilan Lumikki " Lumikki "
IMG_3331
Czat " Sakke "
IMG_3341
Sieradz " Sierra ", tällä oli aivan ihanat siniset silmät!


Perjantai 19.6.2015

Perjantaina meillä oli leiriavustajien pitämä leikkitunti, jonka menin Sallilla ja leirikisat Maistron kanssa. Pääsin pitkästä aikaa laittamaan mun pinkit ratsastushousut, kun menin leikkitunnin ilman satulaa mustalla tammalla. Laitoin toivelistaan " joku kiva pullea pukitteleva poni " ja valmiissa listassa mun kohdalla luki Salli. Saliyah ox "Salli" on arabitamma, mun mielestä oli tosi kiva ratsastaa. Salli ei pukittanut kertaakaan, mutta innostui ja kuumui tosi paljon, hyppi pystyyn ihan kunnolla, ja mä pysyin kyydissä ;) Mua ei kyllä hirveen helposti saa alas, en tippunut koko leirin aikana kertaakaan keneltäkään. Leikkitunnilla leikittiin maa-meri-taivasta ja mentiin tosi kovaa Sallin kanssa. 

IMG_4223 IMG_4241
IMG_3501


Leirikisoihin osallistuin Maistron kanssa, mentiin 70cm luokka tyyliarvostelulla. Verryteltiin ulkokentällä ennen kuin päästiin maneesiin. Jouduttiin kävelemään tosi paljon ulkona, kun edellisissä luokissa kesti niin kauan. Verkkaesteenä oli ruskea okseri (estenumero 7) sekä vesimatto (estenumero 2). Ensimmäisellä kerralla mentiin ohi vedestä, se oli taas niin hurjan pelottava. Otettiin uusi lähestyminen ja päästiin yli pienellä kannustuksella. Otettiin vielä toinen hyppy vesimattoesteelle ja meni hyvin, poni sai taputuksia. Onneksi päästiin myös radalla vesimatosta yli, se kun on Maistron mielestä niin kamalan pelottava.


PicMonkey Collage-7h
Kaikki radan esteet järjestyksessä 1-9.
IMG_4376

Ois ollu kiva jos ruusukkeessa ois lukenut vaikka " Jatilan talli " tai jotain, mun mielestä tuo näyttää vähän tyhjälle. Saatiin kaikista muista estehypyistä 9, paitsi tuosta kakkosesteestä joka oli vesimatto, siitä tuli 8. Poni jäi kakkosesteelle eli vesimatolle hieman junnailemaan ennen kuin hyppäsi, mutta päästiin siitä onneksi yli. Loppurata meni ihan hyvin. Kommenttina lapussa luki: " Siisti rata ja hyvät tiet. Rohkaisit hevosta hyvin. :) "

IMG_3522 IMG_3529
Vielä yksi kuva Sierran silmästä


Kokonaisuudessaan mun mielestä tää Jatilan tallin esteleiri oli tosi kiva! Kaikkiin leiriläisiin en kerinnyt tutustua, kun meitä oli todella paljon. Muutama hevonen oli poissa pelistä, esimerkiksi Kasia ontui eikä ollut ollenkaan tuntikäytössä. Useat tuntihevoset joutuivat juoksemaan kolme tuntia päivässä leirin ajan. Kaikki leiri tilat oli kyllä siistejä ja hyviä, varsinkin sängyt oli ihanan pehmeitä.

PicMonkey Collage-56jh
Grillasin myös mun varpaita, ku olin ihan jäässä.

Yhtenä päivänä oli grilli-ilta, grillattiin makkaraa, maissia, vaahtokarkkeja ja tikkupullia. Tää "tikkupulla" oli mulle ihan uus juttu, en oo ikinä ennen paistanut pelkkää taikinaa kepissä. En kyllä oikeen tykännyt tästä tikkupullasta, tai sitten en vaan osannut paistaa sitä oikein. Ainakin mun tikkupulla oli ihan raaka sieltä sisältä. Oltaisiin myös päästy uimaan, mutta leirin aikana oli vähän huonot ilmat ja vettä vaan satoi. Olisin ehkä halunnut irtohypyttää jonkun hepan/ponin tuolla leirin aikana, mutta kaikki hevoset ja ponit olivat varattuja leiriläisten takia, niin se nyt jäi kokonaan välistä.

Videoitakin mulla on jonkin verran, mutta en ole vielä saanut aikaiseks tehtyä leirivideota. Ajattelin sen kyllä jossain vaiheessa tehdä :)


Olettekos te tehneet jo leiripostauksia tältä vuodelta? Entä onko lukijoista joku käynyt Jatilassa leirillä? :)

48 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Kuvat olivat mun mielestä kivoja ja hauskoja <3 Olin koko viikon odottanut tätä sun leiripostausta :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla, kiitos paljon kivasta kommentista Saara! :)♥

   Poista
 2. Tosi hyvin kerroit leiristäsi:) ja tosi kivoja kuvia<3

  VastaaPoista
 3. Just tämmöset leiripostaukset on mun mieleen, tykkään! Tosi kiva postaus siis :)♥

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Mukava nähä sua välillä muittenkin hevosten kyydissä kuin Maistron :) Hienoja kuvia postaus täynnä ja leirivideoa ootellessa, sellainen ois tosiaan kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun en oikein saanut kunnolla kuvia muiden hevosten liikutuksesta kuin Maistron, oisin halunnut enemmän kuvia kun ratsastin Bellalla, Pepellä ja Sallilla. Mutta näin nyt tällä kertaa :D Joo leirivideo on tulossa, hieman vaiheessa vielä.. ;D Kiitoksia kovasti ihanasta kommentista sulle ♥ :)

   Poista
 5. Hyppäsit siis neljä(?) päivää peräkkäin Maistrolla?

  mutta kiva postaus ja olin ite 2012 Jatilassa leirillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjaatteessa viis, kun Maistro hyppäs puomienkin yli. Esteleiri oli kyseessä, mutta tää ei ollut mitenkään rankka leiri eikä hypätty korkeita. Meitä leiriläisiä oli tosi paljon, jotkut tuntihevoset oli poissa pelistä ja useat tuntihevoset hyppäsivät esteitä kolme tuntia putkeen 5 päivää peräkkäin. Itse olisin enemmän huolissani niistä ratsastuskoulun tuntihevosista. Kyllä mulle olisi varmasti sanottu, jos mun oma poni ei olisi tuon verran estekäyttöä kestänyt. Olisin halunnut mennä enemmän myös niillä ratsastuskoulun tuntihevosilla, mutta leiri oli niin täynnä ettei hevosia vaan riittänyt, kun menivät kolme tuntia päivässä. Jokaisella tunnilla ratsastettiin myös sileän tehtäviä ja lopuksi hypättiin hieman, muttei liian rankasti. Ja me ollaan kuitenki todella harvoin missään leirillä ponin kanssa, leirihän on ihan eri asia kuin meidän normitreenit :) Ja kiitoksia, kiva kuulla! :)

   Poista
  2. Juu ja kun nyt tarkemmin katon niin eihän nuo esteet edes ole isoja :D

   Poista
 6. Oon joskus mennyt bellalla kun se oli vielä toisella tallilla:) ihana ponimus ja on kyllä todella reipas!! Itse meinasin jopa ostaa Bellan mutta sitten päädyin kuitenkin dioniin :) kiva nähdä bellasta monen vuoden takaa kuvia! Sillä oli joku hankosidehommeli ja olin ensimäinen joka sai alkaa sitä kuntouttamaan:) piti ekaksi vaan kävellä mutta poni oli tarjoamassa kokoajan ravia tai laukkaa.. Pikkuhiljaa sai alkaa ravailemaan ja sain bellan tuntiponiksi ja kyllä laukassa oli vauhtia! En ollut silloin ihan niin kokenut kuin nytten mutta oli kyllä kiva poni!:) maistro on niin suloinen, näyttää tykkäävän noista esteistä :) onko maistro ollut ennen maneesilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bella oli tosi ihana reipas pieni ponitamma! Joo Maistro pääs ihan lempipuuhansa, kun esteleiri oli kyseessä :) Ollaan me oltu ennenkin maneesilla, mutta katsomo on aina yhtä pelottava jokaisessa maneesissa, sieltähän voi vaikka mörkö hypätä esiin. :D Kiitos kivasta kommentista sulle! :)♥

   Poista
 7. Ihanat silmät Sierralla!
  Kuullostaa kivalta paikalta, en oo ikinä käyny vaikka ihan lähellä asunkin..
  Kuka sua kuvas? :)
  Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tosi kivannäköset silmät, tykästyin niihin :)♥ Muut leiriläiset/leiriavustajat kuvas, välillä kuka milloinki :D Kiitos kivasta kommentista Emilia! :)

   Poista
 8. vooi sä pääsit beltsi ponin kyytiin :) bella oli ennen tortolassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bella oli tosi ihana :)♥ Joo mä kuulin kans, et se on joskus ollut siellä :)

   Poista
 9. Tosi ihana postaus ❤ hyvin menitte vesiesteenki yli vaikka hurja onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ponin mielestä aina yhtä hurja :D Kiitos paljon kivasta kommentista Pilvi :)♥

   Poista
 10. Upean näköisiä heppoja siellä ja kiva postaus muutenkin! Mullakin alkaa oma ratsastusleiri huomenna, joen kiva lukea muiden leirikuulumisia ennen sitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Suvi, mukavaa leiriä sulle! :)♥

   Poista
 11. Voi vitsi miten kiva et olit Jatilassa ! Itekkin oon sinne menossa tänä vuonna esteleirille. Hauska lukea kunnon leiripostausta myös muilta kyseisestä paikasta :) kivoja kuvia ja kiva että pääsit menemään edes muutaman kerran jollain muulla hevosella kuin maistrolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun laitoit kivan kommentin Nora! :) Niimpä, oishan tietty enemmän ollut kivempi, mutta ainakin edes muutaman kerran :D :)♥

   Poista
 12. Wautsi :) Teillä oli varmasti todella kiva leiri :) Ratsastusleirit on kyllä ihan parhaita aina :)♡
  Salli näyttää aivan ihanalta ♡♡♡ Ja Sierralla on tosi kivat silmät :) Hienosti menit taas Maistrolla ja kaikilla muillakin hevosilla ;) Leirivideo ois tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva leiri :)! Kiitos tosi ihanasta kommentista taas Taru ♥ ♡

   Poista
 13. En oo ennen ollut leirillä ku en oo "uskaltanut" mennä mutta ny mille tuli hirvee hinku leirille ku toi pikku poniki on niin ihana, ja jos kerran saattaa saada hoitsun siksi aikaa :D kivoja kuvia, mäki ootin tätä koko viikon mutta en eilen kommannu (puhelin Lagas :D) varmaa kiintoisa kommentti :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika useilla leireillä saa leirin ajaksi oman hoitohevosen, jota saa sitten leirin ajan hoitaa ja harjailla :) Kiitos kivasta kommentista! :)♥

   Poista
 14. Tosi kiva postaus ja menit Bellalla tositosi hyvin! (: ja joo olin siellä samalla leirillä ;) oli kyllä kiva leiri!

  VastaaPoista
 15. Näytti olevan kivaa? Tuo Bella taitaa ollal welshponi, kun näytti Tortolan edellisesltä:D

  VastaaPoista
 16. Tuo vaalea pikkuponi näyttää maistrolta eri värisenä vain,:D Tosi kiva postaus, nää leiripostaukset on aina parhaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi niin näyttää, Bella on vähän pienempi, vaaleempi ja se on tamma, muuten aikan samanlaisia :D Kiitos tosi paljon kivasta kommentista! :)♥

   Poista
 17. Hei! Törmäsin sattumalta blogiisi Jatila-juttuja muualtakin lukiessani ja luin tämän(kin) postauksen. Kiva postaus ja hienoja kuvia. :) Sellainen asia vain tuli mieleeni korjata, että Jenin omistama RS Saliyah AT ("Salli") ei ole Jatilan kasvatti vaan Itävallasta Suomeen tuotu arabialainen. Sen sijaan Sallin varsat (Shayera ox ("Sera") ja Saliyah's Shaman ("Samppa"?)) ovat Jatilan kasvatteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ootpas ollu tarkka! Oot varmaan joku sieltä päin ;) Olin kattonut tuolta Jatilan sivuilta vaan noi heppojen oikeat nimet yms. niin olin sit kattonu Seran tietoja samalla :D Korjasin! :)

   Poista
 18. Tosi kiva postaus!! Ite oon menos jatilaan 10. esteleirille ja mietin viel ottaisinko vuokraponin mukaan (tottakai vaan jos saan luvan omistajilta :D) niin mulla ois kysymys että Oliko maistro pelkästään laitsalla vai oliko sillä myös karsinapaikka? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota vaan mukaan jos saat omistajilta luvan! :) Sain itse päättää onko laitumella vai/ja/tai karsinassa. Maistro oli karsinassa silloin kun satoi vettä, muuten se oli laitumella. Mutta siis kannattaa jutella omistajien kanssa, varmasti saatte sinne järjestettyä paikan vuokraponille sen ponin mukaan :)

   Poista
 19. Joo siis toi Hartsu on mun hoitoponi:) Ja mun kaveri Iida oli sinun kanssa samalla leirillä:)

  VastaaPoista
 20. Mä oon vasta menossa. Kolmen päivän päästä! (2.8)

  VastaaPoista

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.