sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset kisat

Käytiin tänään tsekkaamassa tämän vuoden ensimmäiset estekilpailut Takkulan tallilla. Oltiin hyvissä ajoin tallilla isin kanssa, harjasin sekä hoidin ponin ja laitoin kaiken valmiiksi kisoja varten. Sitten laitoin ponille villaloimen päälle ja kuljetussuojat jalkoihin, poni asteli kiltisti traileriin ja lähdettiin ajelemaan kisapaikalle.

Matka sujui nopeasti, perillä lähdin heti ilmoittautumaan ja opettelin radat. Uusinnassa oli ihan helppo rata, mutta mistään kohdasta ei voinut oikoa mitenkään, joten tosi tylsä mun mielestä. Tulin takaisin traikun luokse, otettiin poni ulos kopista, laitettiin varusteet päälle ja lähdettiin kävelemään. Sitten jo alkoikin verryttely, joka oli mun mielestä aika sekasortoa, kun ratsukot menivät vähän miten sattuu. Mekin mentiin Maistron kanssa siellä vähän miten sattuu, kun yritettiin väistää muita.

Mentiin ensin 50-60cm luokka, josta saatiin puhdas suoritus, ykkössija ja ruusuke. Maistro meni hienosti, reippaasti ja vaihtoi laukat radalla. Ajateltiin vielä mennä myös seuraava luokka 70-80cm korkeudella ja alku oli todella lupaava. Otin ihan rauhallisesti perusradan ja sen jälkeen, kun alkoi uusinta, niin lähdettiin hieman reippaammalla temmolla eteenpäin. Uusinnan ensimmäinen este meni tosi hyvin, mutta kaarteen jälkeen en kerinnyt suoristamaan ponia kunnolla seuraavalle esteelle, joten poni pujahti esteen ohi. Itsehän heitin siinä vaiheessa hanskat tiskiin, nollasin tilanteen kokonaan, otin raviin, uusi laukkannosto, hyvin kohti estettä ja hienosti yli. Loppurata meni myös superhyvin ja muutenkin molemmat radat tältä päivältä, ainoastaan tuo yksi ainoa pieni ohitus, joka oli täysin ratsastajan oma virhe. Ei sijoituttu siinä isommassa luokassa (?) tällä kertaa. Poni kuitenkin hyppäs tosi hyvin kummatkin korkeudet :) 


Aamulla aikaisin lähdössä kisoihin.


© Äiti


Ratavideot on vielä vaiheessa, ei edes latautuneet vielä.. :D

6 kommenttia:

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.