keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014 tiivistettynä


Tänään on viimeinen päivä vuotta 2014. Monet mun seuraamien blogien kirjoittajat ovat tehneet Vuosi tiivistettynä -postauksen, ja mun on nyt myös ihan pakko tehdä tämmöinen. Muistellaan kulunutta vuotta 2014. Tässä nyt mun ensimmäinen versio, kun en ole aikaisemmin tehnyt tälläistä. Laittakaa kommenttia mitä piditte :)


Tammikuu 2014 ei ollut kovin luminen, lumet tuli vasta kuun loppupuolella. Vuoden 2014 ensimmäinen tippuminen Maistrolta oli heti alussa, toinen päivä tammikuuta. Mentiin silloin Saran kanssa leikkituntia ja laukattiin takaperin ilman satulaa, tipuin silloin jaloilteen. Harmi kun siitä tilanteesta ei saatu kuvaa. Tämän vuoden tammikuussa mentiin koulua, hypättiin esteitä, pidettiin leikkitunteja, harjoiteltiin ohjasajoa, mentiin agilityä ja juoksutettiin poneja irtona kentällä. Loppukuusta tuli hieman lunta ja paljon pakkasta, mentiin kauniissa säässä pellolla ponin kanssa. Tammikuussa mentiin mun & Maistron ensimmäinen 70cm esterata Takkulassa.


Helmikuu oli vähän enemmän luminen ja päästiin menemään pienessä lumihangessa ponin kanssa. Kokeiltiin ensimmäistä kertaa pulkkaratsastusta Maistrolla ja siitä tuli yks parhaista liikutusmuodoista talvisin! Helmikuussa tipuin Maistrolta pellolle, kun menin tällä villiponilla ilman satulaa, harmi kun siitäkään ei saatu kuvaa. Helmikuussa kävin ensimmäistä kertaa elämässäni katsomassa Apassionataa, oli ihan sairaan kiva kokemus ja olenkin nyt tulevana vuonna menossa Saran kanssa sinne :)


Maaliskuu harjoiteltiin ahkerasti ja käytiin myös kisoissa. Vironmäellä ei mennyt putkeen, kahden tottelemattomuuden takia meidät jouduttiin hylkäämään (keskimmäinen kuva yläriviltä). Ei kuitenkaan annettu sen harmittaa sen enempää, vaan jatkettiin eteenpäin ja harjoiteltiin lisää. Maaliskuussa voitettiin ensimmäisen kerran 70cm luokka Takkulassa. Käytiin myös Okeroisten tallilla voittamassa 70cm esteluokka. Esteiden lisäksi harjoiteltiin kouluratsastusta, etenkin laukanvaihtoja ja hidasta laukkaa, ja onnistuikin ihan hyvin!Huhtikuu oli säältään tosi vaihteleva, välillä satoi lunta ja välillä paistoi aurinko. Mun mieleen jäi erityisesti todella onnistunut estevalmennustunti Vironmäen ponitallilla maastoesteillä, joka oli muuten mun & Maistron ensimmäinen kunnon maastoestekerta, ei oltu ikinä aikaisemmin hypätty sellaisia maastoesteitä. Käytiin huhtikuussa Saran kanssaTampereen hevosmessuilla ja sieltä ostin tuon turkoosin huovan Maistrolle, jota oon käyttänyt paljon.Toukokuu oli monipuolinen ja tehtiin paljon erilaisia juttuja. Me esimerkiksi leikittiin intiaaneja ponin kanssa, Maistro hyppäs tähän asti ennätyksensä irtona 90cm (ei koitettu silloin yhtään korkeempaa), käytiin uimassa, käytiin kisoissa, sekä poni pääsi laitumelle. Toukokuusa mentiin meidän ensimmäinen esterata 80cm korkeudella ja sillä ensimmäisellä kerralla sijoituttiin toiselle sijalle Takkulassa.


Kesäkuu oli ihanan lämmin ja nimensä mukaan kesäinen. Saatiin Pyyrylässä meidän ensimmäisen 80cm esteluokan voitto. Kesäkuussa ratsastettiin ihanalla voikukkapellolla ja pitkällä heinäpellolla, hypättiin meidän ilman satulaa este-ennätys 90cm, käytiin uimassa ja otettiin iisisti.


Heinäkuu oli myös tosi monipuolinen, mutta kokeiltiin mennä ensimmäistä kertaa kaulanarulla. Mentiin myös lopulta kokonaan ihan ilman varusteita. Vaihdettiin ponien kanssa tallia heinäkuussa. Saatiin todella paljon luottamusta, kuten joistain yllä olevista kuvista näkyy, oltiin esimerkiksi maastossa vapaana (keskimmäisen rivin vasen kuva). Hypättiin ensimmäistä kertaa maastoesteitä ilman satulaa ja hypättiin ensimmäistä kertaa vesimaton yli.. :D Kokeilin ensimmäistä kertaa ajaa pyörällä samalla taluttaen Maistroa, siitä löytyy video. Laukattiin myös ensimmäistä kertaa vedenrajassa.Elokuu oli tapahtumatäyteinen kokonaisuudessaan. Elokuussa käytiin kokeilemassa kisoissa ensimmäistä kertaa 90cm esterataa sijoittuen neljännelle sijalle, esteet on kyllä sen verran isoja ettei me enää niin korkeisiin luokkiin mennä. Kierrettiin Maistron kanssa kisoissa, hypättiin esteitä, mentiin koulua ja muuten vaan oltiin. Elokuussa oli vielä lämmintä ja käytiin uimassakin. Elokuussa toinen poneistani myytiin ja Maistro jäi ilman kaveria.


Syyskuu ei ollut yhtään syksyinen vaan oli pitkään asti tosi kesäinen. Syysykuussa mentiin Maistron kanssa ensimmäisiin maastoesteratsastuskisoihin ja voitettiin! Esteet siellä oli korkeimmillaan 80cm korkuisia. Muuten treenailtiin normaalisti ja käytiin ottamassa paljon kuvia.


Lokakuu oli kaikkineen ihana kuukausi. Olin paljon mun kavereiden kanssa tallilla ja lokakuussa Maistroa alkoi vuokraamaan pieni vuokraajatyttö Iida (ylärivin oikean reunan kuva). Myös mun pikkusisko Viivi kävi aktiivisesti mun mukana tallilla. Lokakuussa käytiin kokeilemassa meidän ensimmäiset yhteiset koulukisat, mut ne ei todellakaan oo mun juttu vaikka ne nyt ihan tyydyttävästi meni. Kokeilin Maistrolla ensimmäistä kertaa oikeita kuolaimettomia suitsia, ja heh meno oli hauskaa.Marraskuu oli myös aika vaihteleva, lunta tuli ja meni. Käytiin ottamassa halloween-kuvia ponin kanssa (ylärivin kuvat). Maistrolle alkoi kasvamaan hieman talvikarvaa. Marraskuu oli siitä huono, että silloin kun lunta tuli niin ponilla ei ollut tilsakumeja, joten ei pystynyt liikuttamaan. Onneksi kuitenkin saatiin kengitys loppukuusta ja ponia pystyi taas liikuttamaan.


Joulukuu oli energinen kuukausi, ponilla oli ihan hurjasti virtaa. Lunta tuli sen verran, että päästiin taas pulkkaratsastamaan. Joulun kunniaksi käytiin ottamassa jouluisia kuvia erilaisilla varustuksilla. Joulun jälkeen otettiin talvisia kuvia sekä kentällä että maastossa ja pellolla. Joulukuussa saatiin ensimmäinen pienesti takajaloilleen nousukuva Maistrosta pellolla, kun poni rupes vähän kuumumaan ja keulimaan.

                     ___________________________________________________________Tiivistyksen tiivistykset, vuonna 2014: 

• käytiin ensimmäistä kertaa 70cm esteluokassa kisaamassa
• voitettiin 70cm esteluokka
• käytiin ensimmäistä kertaa 80cm esteluokassa kisaamassa
• voitettiin 80cm esteluokka
• käytiin ensimmäistä kertaa 90cm esteluokassa kisaamassa
• käytiin ensimmäistä kertaa kunnon maastoesteillä
• käytiin ensimmäistä kertaa kouluratsastuskilpailuissa kisaamassa
• käytiin ensimmäistä kertaa maastoesteratsastuskilpailuissa kisaamassa ja voitettiin
• laukattiin ensimmäistä kertaa vedenrajassa
• pulkkaratsastettiin ensimmäistä kertaa
Mitä vielä jäi tekemättä Maistron kanssa?

• hiihtoratsastaminen, sukset perässä (mentiin vain pulkkaratsastusta pulkka perässä)
• kärryillä ajaminen (tällä hetkellä kaukainen haave)Mitä suunnitelmia seuraavalle vuodelle Maistron kanssa?


Mulla ei oo mitään suuria suunnitelmia Maistron kanssa, varsinkaan kisaamisen suhteen. Yhtään korkeampia esteluokkia ei hypätä ainakaan Maistron kanssa ja muutenkin otetaan nyt vähän rennommin kisojen suhteen. Vuosi 2014 on ollut niin kisatäyteinen, että ruusukkeitakin on kertynyt yli 50 kappaletta. Treenataan kuitenkin normaalisti kouluratsastusta ja esteratsastusta, sekä tehdään kaikkia muita kivoja juttuja ponin kanssa. Haluaisin hypätä lisää erikoisesteitä ja maastoesteitä. Tärkeintä on kuitenkin, että poni pysyy terveenä ja elää vielä pitkään :)

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow, happy new year! 


Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! ♥

24 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! Oottepas tehnyt todella paljon kaikkea :D Hyää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista, hyvää alkanutta vuotta! :)♥

   Poista
 2. KIva postaus! :) Minäkin tein aika samantapaisen postauksen tänä aamuna ! :D

  http://monenlaisiaystavia.blogspot.fi/2014/12/mita-on-minun-vuoteen-2014-kuulunut.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, käyn lukemassa sun version :)♥

   Poista
 3. Kiitos ja samoin :-)! Tosi kiva postaus.

  VastaaPoista
 4. Olipa ihana postaus, ootte niin ihana pari! :) oikein hyvää uutta vuotta teille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista, hyvää alkanutta vuotta teillekin! :)♥

   Poista
 5. Kiva kun teit tämän, oli kiva lukea teidän alkuvuoden "menoista" kun minä aloin lukemaan tätä blogia vasta loppukesästä :)
  Hyvää uutta vuotta sinulle ja Masallekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista, hyvää alkanutta vuotta! :)♥

   Poista
 6. Oliko Diego sun kun sanoit että "toinen poneistani myytiin"?

  VastaaPoista
 7. Hyvää uutta vuotta! ❤️
  Itse rakastin vuotta 2014 aivan älyttömästi, sain tehdä kaikkea niin ihanaa, kokeilla paljon uutta, ja viettää paljon aikaa tallilla ❤️
  Tulen ikävöimään sitä todella paljon! ❤️ :'(

  Tää oli tosi kiva postaus, toteutit tän mun mielestä tosi kivasti :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus, kivasti oot saanu tiivistettyy jokaisen kuukauden ja ihania noi kuvakollaasitkin! :) HYVÄÄ UUTTAVUOTTA ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kiitos paljon ihanasta kommentista, oot ihanin! :3♥ Superhyvää alkanutta vuotta sulle paras ystävä ♥

   Poista
 9. Ihana postaus, ootte niin söpöjä :)!

  VastaaPoista
 10. Oi tää oli tosi ihana postaus :-) aivan ihania kuvia ja ootte aivan super sulosia❤️

  VastaaPoista

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.