maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 22. luukkuHeppavuodet tähän asti


Aloitin aktiivisen ratsastuksen Kiwatcha -tallilla (tallilla ei ole enää ratsastuskoulutoimintaa), jossa Maistro oli tuntiponina. Ihastuin poniin heti ensisilmäyksellä ja sainkin Maistron hoitoponikseni. Ensimmäiset ratsastukset eivät todellakaan sujuneet, itse olin todella kokematon ratsastaja ja poni säikkyi milloin mitäkin. Ja minä maistelin ratsastuskentän pohjaa minkä kerkisin.. Muistan yhden estetunnin, kun menin Maistrolla ja meillä oli ihan äärettömän helppo estetehtävä, ja mä en vaan saanut ponia menemään niistä esteistä yli. Kaikesta huolimatta mä jatkoin ponin hoitamista ja vähitellen opin virheistäni ja kehityin ratsastajana. Ostin ratsastuskoulussa aina sen 10 kerran kortin ja lähes kaikki ne tunnit oon ratsastanut Maistrolla. Mua harmittaa tosi paljon, kun mulla ei oo mitään kuvia eikä videota Kiwatchalla ratsastuksista. Niitä ois ihan älyttömän kiva kattoa, millasta joskus kauan sitten on ollut.

Kiwatcha-tallilta tämä kuva 2011.

Olin Kiwatchalla aina kaikilla mahdollisilla järjestetyillä leireillä ja sain usein leirihoitsuksi Maistron. Kesällä 2011 minä & Maistro mentiin meidän ensimmäiset yhteiset estekisat 30cm korkeudella ja voitettiin se luokka. Vuoden 2011 lopussa, joulukuussa, Kiwatcha -talli lopetti ratsastuskoulutoimintansa ja lähes kaikki tuntihevoset myytiin. Ehkä elämäni kamalin päivä, kun sain sen tiedon korviini..

Maistro Kiwatcha-tallin karsinassa 2011.

Maistro lähti sieltä Metsäpirttiin, mutta en tiennyt sitä silloin. Siinä välissä kun ratsastuskoulu lopetti ratsastustuntien pitämisen, niin mulla oli muutama vuokraponi, Tappi, Piiparainen, Putte ja Kristian. Kristian oli mun viimeisin vuokraponi, jonka vuokraamisen lopetin, kun sain ensimmäisen oman ponini Maistron. Kristianille etsittiin uusi vuokraaja ja Sara alkoi vuokraamaan Kristiania, ja siitä me sitten ystävystyttiin.

Metsäpirtti, kesä 2012

Sattumalta menin kesällä 2012 Metsäpirttiin leirille ja sain siellä leirihoitsuksi Maistron. Olin superiloinen nähdessäni ponin siellä, mutta surullinen kuullessani siitä, että poni on vain leirikäytössä ja pian poni myydään pois. Mulle tuli sellanen tunne, että jotain on tehtävä ja äkkiä. Kesällä 2012 mulla oli synttärit sekä rippijuhlat, toivoin yhteislahjaksi tietysti omaa ponia. Oli vain ainut ongelma, vanhemmat.. Kumpikaan mun vanhemmista ei ollut hevosihmisiä, eikä suostunut ajatukseen oma poni. Olin kuitenkin sinnikkäästi hankkimassa ensimmäistä omaa ponia, Maistrolle oli jo tallipaikkakin. Mummon kanssa me sitten mentiin ja ostettiin Maistro. Kerrottiin vain sen jälkeen, että täältä steppailee iloinen ponin omistaja. Olihan vanhemmilla hieman sulateltavaa siinä vaiheessa, mutta " aika parantaa haavat " hahah :D Nykyään mun molemmat vanhemmat on aktiivisesti mukana mun harrastuksessa :)

Metsäpirtin leiri 2012, © Riina R.

Maistro tuli mulle elokuussa 2012. Siitä asti mä oon ollut onnellinen ponin omistaja, kaikkine iloineen kuin myös suruineen. Voin sanoa, että meidän meno ei ollut mitenkään hienoa heti alussa. Yhteisen sävelen löytämiseen menee yllättävän kauan aikaa, tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Pikkuhiljaa palaset on alkaneet loksahdella paikalleen ja ollaan molemmat kehitytty valtavasti. Ollaan saatu paljon luottamusta ja kokemusta matkan varrella.

Rippikuva oman ponin kanssa ♥ Loppukesästä 2012 © Äiti

Syksystä (2012) jouluun asti treenattiin ihan muuten vaan ponin kanssa, tein ihan kaikkea mahdollista mitä oman ponin kanssa pystyykään tekemään, sillä Maistro oli mun ensimmäinen poni. Käytiin maastoissa, viiletettiin täysillä menemään pitkin hiekkateitä ilman huolen häivää  oikeen loistava esimerkki siitä, kuinka tietämätön mä oikeesti olin. En tiennyt oman ponin omistamisesta juuri mitään, mutta onneksi taitava poni osas opettaa mulle kaiken. Mentiin kentällä, hypättiin esteitä ja harjoiteltiin maastakäsittelyä. En edes kertonut mun kavereille, että mä ostin ponin. Laitoin vain facebookkiin arvuuttelukuvia, joista jotkut tajusi ja toiset ei. Nykyään hehkutan kyllä joka paikkaan, ettei tuu epäselväksi tää oma poni -asia. 

Joulukuva 2012

Joulun jälkeen ruvettiin treenaamaan enemmän ponin kanssa. Esteen korkeuksia nostettiin ja alettiin oikeesti harjottelemaan. Mulle ei ollu tullu mielenkään, että voisin kisata ponin kanssa. Ennen kuin yksi tallilainen rupes juttelemaan mulle asiasta ja tottakai mä heti innostuin. Sillä olinhan mä jo Kiwatcha -tallilla kisannut Maistrolla. Aloitettiin pienestä luokista ja korotettiin pikkuhiljaa. Keväällä/kesällä 2013 tuli toinen poni kuviohin, pieni musta shetlanninponi Diego. Musta tuli toisen ponin omistaja. 

Molemmat ponit kesällä 2013.

Käytiin kesällä 2013 Maistron kanssa Metsäpirtissä leirillä, se oli ihan kiva kokemus! Kesän loppupuolella ruvettiin treenailemaan Maistron kanssa erikoisempia esteitä. Hyppäsin myös ensimmäisiä kertoja maastoesteitä. Kävin muutamissa estekisoissa Maistron kanssa, mutta ei vielä panostettu juurikaan kisaamiseen. 

Erikoisesteitä loppukesästä 2013, © Sara

 Este-ennätys, 105cm, syksy 2013, © Sara
Joulukuva 2013, © Sara

Keväällä mulle tuli joku kisakuume ja ruvettiin kilpailemaan esteratsastuksessa ahkerasti Maistron kanssa. Vuonna 2014 kilpailtiin ensimmäisen kerran 70cm esteluokassa ja voitettiin. Kilpailtiin myös 80cm voittaen, sijoittuen ensimmäiselle sijalle. Käytiin vielä koittamassa yksi iso 90cm esteluokka, josta sijoituttiin neljännelle sijalle. Loppukesästä käytiin ensimmäisissä yhteisissä kouluratsastuskilpailuissa, jotka nyt vähän meni miten meni. Lisää meidän kilpailuista löytyy kilpailut-sivulta

Vuodesta 2014 mulla on niin paljon hyviä kuvia © Viivi

Loppukesästä vaihdettiin tallia ponien kanssa. Kaiken kaikkiaan vuosi 2014 oli todella kilpailuaktiivinen, käytiin useasti Maistron kanssa kisoissa. Ruusukkeitakin on kertynyt yli viisikymmentä. Käytiin myös paljon uittoratsastamassa ponien kanssa ja tehtiin kaikkea hauskaa! Loppukesästä kuitenkin myytiin toinen poneistani, Diego lähti takaisin kasvattajalleen Inkalle. Ollaan nyt etsitty uutta ponia Diegon tilalle, mutta ei olla vielä löydetty sopivaa. Joku kysyi, että jos saan uuden ponin, niin myynkö Maistron. En siis ole myymässä Maistroa, vaan uusi poni tulisi Maistron kaveriksi, Diegon tilalle. 

Pulkkaratsastusta joulukuussa 2014, © Sara

Aion pitää Maistron niin pitkään kuin on mahdollista. Maistro on opettanut mulle superpaljon, kaiken ponin omistamisesta. Maistron kanssa saa olla aina tarkkana, tylsistyessään poni saattaa keksiä pientä omaa kivaa. Maistro on aina valppaana, kuuntelee tarkasti ja reagoi nopeasti, mutta poni osaa myös ottaa rennosti ja nauttia elämästä. Aika näyttää, mitä meidän tarinalle tapahtuu. Sillä mikään ei ole ikuista. Mutta toivon, että meillä on vielä monta yhteistä vuotta edessä! 

© Viivi 


Laittakaa kommenttia, mitä piditte? :)


Ps. Olethan jo osallistunut Jouluarvontaan

20 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! :) Huvittavaa jotenkin, että menitte vain ostamaan ponin ilman vanhempiesi lupaa, vai käsitinkö ihan oikein? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo, vanhemmat ei suostunu mut mummo osti :D♥

   Poista
 2. Oispa mullakin tollanen mummo ;_;

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana tarina :') siis oliko toi diego-poni sun, eikä saran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo oli mun omistuksessa, Saralla ylläpidossa :)

   Poista
 4. Tosi kiva kun oli tälläinen pitkä postaus! <3

  VastaaPoista
 5. Diegosta olis kiva kuulla enemmän, miten se tuli sulle, mitä kaikkea teitte ja miksi se sitten lähti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo Sara joutu lopettaa Kristianin vuokraamisen, sitte Diego tuli sattumalta tonne tallille asustelemaa, sitte Sara sai Diegon ylläpitoon toiselta tyypiltä, sitte Diego oli myynnissä, sitten mä ostin Diegon, sitte Sara sai vielä jatkaa Diegon kanssa oloa. Tehtiin ihan kaikkea mahdollista, maastakäsittelyä, irtojuoksutusta, hyppäämistä, maastoilua, kärryilyä, pulkkailua, uittoratsastusta ja normaalia ratsastusta. Diegon lähdöstä voitte lukea suoraan saran blogista: http://justsaraslife.blogspot.fi/2014/08/goodbye-my-lover.html ettei tuu mitään väärinkäsityksiä yms. Sitte Diego myytii, Diego on nyt siis sillä samalla omistajalla, jolla oli ennen mua eli kasvattajillaan. Sori jos selitin epäselvästi :D

   Poista
 6. Kuinka vanha maistro on?:) +ootte ihan sika hyvä esimerkki maistron kanssa, miten hevoselta voi oppia niin paljon uutta!:) ihana maistro!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Petra :)♥ Maistro on 18-vuotias ikinuori ponipallero

   Poista
 7. Aivan super kiva postaus jaksoi ukea tosi hyvin ja mä ainakin oisin voinut lukea pidemmänkin tekstin! :D Mä aina luulin että Sara omisti Diegon :D Tollanen kaveri olis tosi kiva ku ostit Diegon ja annoit Saralle ylläpitoon että se saa jatkaa sen ponin kanssa, oot tosi hyvä sydämminen♥ Mut sulla on kyll super kiva mummo! ja oon seuraillut sun blogia jo pari vuotta muistan kun teijä este enkka oli 75 cm. Ja nyt se on jo 105 cm. Pitkää ikää Maistrolle teillä on vielä toivottavasti monta ihanaa yhteistä vuotta edessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SUPERpaljon aivan ihanasta kommentista Annele! Ihana kuulla :) Tälläiset kommentit piristää valtavasti :)♥

   Poista
  2. Kiva kuulla että pystyy itsekkin piristään jonkun muun päivää yhdellä vaivaisella kommentilla ♥

   Poista

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.