keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 17. luukkuVikellys harrastuksena


Moni teistä taisi tietääkin jo, että harrastin vikellystä. Harrastin vikellystä Kiwat Vikeltäjät -joukkueessa aika monta vuotta, mutta ajanpuutteen vuoksi täytyi jättää tämä ihana harrastus pois. En muista tarkalleen kuinka monta vuotta harrastin vikellystä, mutta ei sillä ole nyt kauheasti väliä. Kerittiin käydä joukkueen kanssa vikellyskisoissa ja vikellysleireillä, ja kivaa oli :)

Vikellys on todella hauska harrastus! Vikellyksessä tarvitaan paljon tasapainoa, notkeudesta sekä ratsastustaustasta on myös paljon hyötyä. Vikellyksessä - niin kuin kaikissa harrastuslajeissa - on riski satuttaa itsensä, varsinkin kun vikellyksessä ei käytetä kypärää. Vikellysasuun kuuluu ihonmyötäiset vaatteet ja vikellystossut. Pääasiassa vikellyksen askellajit ovat käynti ja laukka. Ravissa harjoitellaan tasapainoa, mutta kisoissa ei esitetä raviohjelmia. Vikellyksessä on niin sanotut perusliikkeet, joihin kuuluu perusistunta, lippu, mylly ja seisonta. Vikellyksessä voi tehdä yksin omaa ohjelmaa, kaverin kanssa pariohjelmaa tai joukkueen kanssa joukkuohjelmaa. Itse oon ollut joukkueen lisäksi kaverin kanssa parina. 

Joukkueen kanssa meillä oli puvut sävy sävyyn. Mun mielestä oli tosi kivaa, kun aina kisoihin tehtiin hienot kampaukset ja meikit, niihin panostettiin paljon. Kun vertaa normaaleihin estekisoihin, joissa käydään Maistron kanssa, niin sinne ei tehdä mitään erikoisia kampauksia eikä meikkejä :D

 Minä ylhäällä
 Taas ylhäällä
 Minä viimeisenä oikealla
 Lippu (kauhea semmonen)
 Minä ylhäällä
 Minä alhaalla
Minä ylhäällä
 Taas ylhäällä
 © minä
 © minä
© minä
 © minä
 © minä
© minä
 laiska myllynosto
 lippu
 yksi kisakampaus

 Minä oikealla ylhäällä

Minä kuvassa, mutta kuvaajasta ei mitään muistikuvaa.

Meidän joukkueen hieno & superherkullinen kakku, voiton kunniaksi! :) Mulla on  paljon kivoja kokemuksia vikellyksestä ja suosittelen vikellysharrastusta lämpimästi kaikille :)


Ps. Nyt on viimeiset hetket aikaa esittää kysymyksiä TÄNNE  :) 

7 kommenttia:

 1. Ootteko käyny teidän vikellysporukan kanssa oulussa, äimärautiolla kisoissa?:)

  VastaaPoista
 2. Itsekkin olisin halunnut harrastaa vikellystä, mutta täälläpäin ei ole mitään tallii tai vastaavaa jossa olisi vikellykseen sopivia hevosia.

  VastaaPoista
 3. Vikellys on kyllä vaan niin upee laji, vaikka sitä en toki ole koittanutkaan :D Pakko sanoa, että tuo kakku on UPEA! :o

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kerroit toisestakin harrastuksestasi (tai edellisestä) :) Saitko s-postiisi bannerin, jos sait se on luultavasti minun tekemäni, ajattelin kysyä nyt ja varmistaa vain, että tuliko se varmasti perille.

  VastaaPoista
 5. Kiva tuo kakku! Ois kiva kokeilla mutta ei ole tallia tai hevosta millä kokeilla.

  VastaaPoista

Kun lähetät kommenttia, lue nämä:

• Maistro on 130cm welsh B/saksalainen ratsuponi/risteytysponiruuna, lisää tietoa löydät esittelysivulta .

• Kommentit julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt ne.

• En julkaise asiattomia tai ilkeitä kommentteja. Jos haluat antaa negatiivista palautetta, voit hyvin tehdä sen oman nimesi kanssa.